## Q&A - PSLE Math

- alfretztay
- KiasuGrandMaster
**Posts:**1199**Joined:**Sun Sep 12,**Total Likes:**5

### Re: Q&A - PSLE Math

1

300(t - 6) = 200(t + 3)

300t - 1800 = 200t + 600

100t = 2400

t = 24

d = 300(24 - 6) = 300 x 18 = 5400 or

200(24 + 3) = 200 x 27 = 5400

5400m = 5.4km

Ans : 5.4km or 5400m.

2

Forks ------- 1u x $4.10 = $4.1u

Spoons -------- (1u + 1u + 6) x $6.05 = $(12.1u + 36.3)

Knives ------- (1u - 6) x $3.60 = $(3.6u - 21.6)

(3.6u - 21.6) + (12.1u + 36.3) + 4.1u ------- 410.7

19.8u ------- 396

1u ------- 396/19.8 = 20

1u + 1u + 6 = 2 x 20 + 6 = 46

Ans : 46 spoons.

300(t - 6) = 200(t + 3)

300t - 1800 = 200t + 600

100t = 2400

t = 24

d = 300(24 - 6) = 300 x 18 = 5400 or

200(24 + 3) = 200 x 27 = 5400

5400m = 5.4km

Ans : 5.4km or 5400m.

2

Forks ------- 1u x $4.10 = $4.1u

Spoons -------- (1u + 1u + 6) x $6.05 = $(12.1u + 36.3)

Knives ------- (1u - 6) x $3.60 = $(3.6u - 21.6)

(3.6u - 21.6) + (12.1u + 36.3) + 4.1u ------- 410.7

19.8u ------- 396

1u ------- 396/19.8 = 20

1u + 1u + 6 = 2 x 20 + 6 = 46

Ans : 46 spoons.

Last edited by alfretztay on Fri Sep 25, 2015 11:25 pm, edited 6 times in total.

- alfretztay
- KiasuGrandMaster
**Posts:**1199**Joined:**Sun Sep 12,**Total Likes:**5

### Re: Q&A - PSLE Math

ozora wrote:Need some help on the following questions

1

300(t - 6) = 200(t + 3)

300t - 1800 = 200t + 600

100t = 2400

t = 24

d = 300(24 - 6) = 300 x 18 = 5400 or

200(24 + 3) = 200 x 27 = 5400

5400m = 5.4km

Ans : 5.4km or 5400m.

2

Forks ------- 1u x $4.10 = $4.1u

Spoons -------- (1u + 1u + 6) x $6.05 = $(12.1u + 36.3)

Knives ------- (1u - 6) x $3.60 = $(3.6u - 21.6)

(3.6u - 21.6) + (12.1u + 36.3) + 4.1u ------- 410.7

19.8u ------- 396

1u ------- 396/19.8 = 20

1u + 1u + 6 = 2 x 20 + 6 = 46

Ans : 46 spoons.

Thanks

### Re: Q&A - PSLE Math

thanksalfretztay wrote:ozora wrote:Need some help on the following questions

1

300(t - 6) = 200(t + 3)

300t - 1800 = 200t + 600

100t = 2400

t = 24

d = 300(24 - 6) = 300 x 18 = 5400 or

200(24 + 3) = 200 x 27 = 5400

5400m = 5.4km

Ans : 5.4km or 5400m.

2

Forks ------- 1u x $4.10 = $4.1u

Spoons -------- (1u + 1u + 6) x $6.05 = $(12.1u + 36.3)

Knives ------- (1u - 6) x $3.60 = $(3.6u - 21.6)

(3.6u - 21.6) + (12.1u + 36.3) + 4.1u ------- 410.7

19.8u ------- 396

1u ------- 396/19.8 = 20

1u + 1u + 6 = 2 x 20 + 6 = 46

Ans : 46 spoons.

Thanks

### Re: Q&A - PSLE Math

Let u be the number of rows of 26 chairs per row.ozora wrote:Need some help on the following questions

3

Thanks

26u + 50 =22(u+9)

26u= 22u + 148

u =37

In the end there are 37+9= 46 rows.

Brown , grey, grey, arrangement comes as a set of 3 rows, i.e each brown row appears once every 3rows.

Therefore number of brown rows =46÷3 =15, remainder 1 row.

Depending how you arrange them, bgg or gbg or ggb, you'll have either 15 rows or 16 rows of brown. Question asking for maximum number of browns, therefore it's 16 rows of brown that you want, the bgg format.

Max. number of brown chairs in the end is 16×22= 352 chairs.

Last edited by Ender on Sat Sep 26, 2015 3:34 pm, edited 1 time in total.

### Re: Q&A - PSLE Math

Distance =224 kmbelnanna wrote:Please help to explain this question.. Thanks in advance.

Time taken to complete the distance at slower pace= 56min

convert to hours = 56/60 = 14/15 hour

Slow speed = 224/(14/15) = 240 km/h

Usual speed= 240+40 = 280 km/h

Usual time wll be 224/280 = 0.8 hour or 0.8 X 60= 48 mins

### Re: Q&A - PSLE Math

Thank you Ender! You're such a nice person,always helping us out so quickly. So much of your painstaking efforts.. Appreciated deeply!Ender wrote:Distance =224 kmbelnanna wrote:Please help to explain this question.. Thanks in advance.

Time taken to complete the distance at slower pace= 56min

convert to hours = 56/60 = 14/15 hour

Slow speed = 224/(14/15) = 240 km/h

Usual speed= 240+40 = 280 km/h

Usual time wll be 224/280 = 0.8 hour or 0.8 X 60= 48 mins

### Re: Q&A - PSLE Math

Pleasure is mine, becoz I'm am coaching my son in the PSLE too. The questions you guys/gals posted, are helpful to him too for practice.belnanna wrote:Ender wrote: Thank you Ender! You're such a nice person,always helping us out so quickly. So much of your painstaking efforts.. Appreciated deeply!